Monthly Archives: januar 2014

Kuvendi vjetor 2014!

Esselamun Alejkum!
Drejtuar anëtarëve te QIKSHN-së!

Thirrje për mbledhjen vjetore, (generalforsamling)!
E premte 31.01.2014 ora 13:30 (pasi të falet namazi i xhumasë) në xhamin e re në Sverres gate 8, 0652 Oslo.

Të nderuar zotëri/zonjë.

Kryesia e QIKSHN-së në mbledhjen e saj konstituive të mbajtur më 15.01.2014 bazuar në statutin e QIKSHN-së, shpall mbledhjen vjetore (generalforsamling).

Rendi i ditës:

 1. Buxheti 2013 (hirjet dhe daljet)
 2. Perfundimi i objektit te ri në Sverres gate 8
 3. Rezultatet e vitit 2013
 4. Projektet e vitit 2014

Për pyetje, kritika dhe sugjerime, ju lutemi drejtoni me shkrim tek kryesia e QIKSHN-së deri më 30.01.2014.

Për informata më të hollësishme na shkruani në e-post adresën [email protected]

 

Me respekt

Kryesia e QIKSHN’it

Fati Abdiu (kryetar)

Faqja e Qendrës Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji me dizajn të ri!

Të nderuar vizitor,

Falënderimi i takon vetëm Allahut xh.sh, Zotit të botërave, paqa dhe mëshira e Tij qofshin mbi Muhammedin a.s, familjen, shokët dhe të gjithë pasuesit e Tij.

Pas një kohe të gjatë dhe me ndihmën e të Lartmadhërishmit Allah, arritëm që webfaqen e Qendrës Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji ta publikojmë me një dizajn të ri dhe me mundësi të reja të informimit.

QIKSHN transferohet në lokalin e ri!

Lajmërim!

Lajmërohen të gjithë anëtarët, xhemati dhe bashkatdhetarët tanë se Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji  që nga data 20. Dhjetor 2013 tranzferohet në lokalin e ri në Sverres gt. 8, 0652 Oslo.

Falja e xhumasë dhe faljet e namazeve tjera do të bëhen ë lokalin e ri duke filluar nga data 20. Dhjetor 2013.

Lokali i vjetër në Tvetenveien 55, 0666 Oslo do të jetë i mbyllur.

Për informata më të hollësishme drejtoheni tek kryetari i QIKSHN-së, z. Fati Abdi në këtë numër të telefonit 95875263.

Me respekt

Kryesia e QIKSHN-së

Norvegji: Policia dhe Hoxhallarët parandalojmë ekstremizmin!

Të veshur me atlete dhe me veshje të rastit në valixhet e tyre, Imamët e Oslos, Policia Kombëtare dhe të punësuarit e komunës Gamlebyen (Oslo e Vjetër) ikën për një fundjavë në Mysen, 70 km në jug të kryeqytetit norvegjez.

– Shpresoj nuk keni harruar t’i sillni këpucët e vrapimit? – i pyet Imam Najeeb Naz koleget e tij të cilët janë përgatitur me valixhet e tyre para se te nisen për në Team Kraft, në jug të Mysen.

Pasdite, autobusi u nis për Mysen me 7 hoxhallarë, tre policë dhe disa të punësuar komunalë. Ky udhëtim, përveç që ka qëllim hulumtimin e natyrës, poashtu është i rëndësishëm për vendosjen e lidhjeve të reja si dhe përforcimin e bashkëpunimit midis xhamive dhe komuniteteve, me udhëheqjen e policisë kombëtare.

– Imamët, policia dhe përfaqësuesit e komunës përveç kurseve dhe ligjeratave të mbajtura, poashtu kishin organizuar ushtrime grupore siç janë alpinizmi dhe aktivitete tjera fizike. Motivi i këtij ekskurzioni është ndërtimi i ekipit. Qëllimi është që të tregojmë se së bashku jemi më mirë të pajisur për të ballafaquar çfarëdo sfide që mund të na del përpara, thotë Mehtab Afsar, sekretari general i Bashkësisë Islame të Norvegjisë (IRN).

Hapat e shejtanit!

Shejtan do të thot i larguar dhe i dëbuar nga mëshira e Allahut, me fjalë tjera shejtani është i mallkuar.

Dy cilësi kanë ndikuar që shejtani të jet i mallkuar dhe i dëbuar nga mëshira e Zotit:

E para: kryelartësia dhe

E dyta: xhelozia.

Kur Zoti i Lartmadhëruar i tha shejtanit bjeri në sexhde Ademit ai i tha: Une jam më i mirë se ai, sepse atë e ke krijuar prej dheu ndërsa mua më ke krijuar prej Zjarri. Pra xhelozia ndaj Ademit ka ndikuar që ai të tregoj kryelartësi dhe nuk i ka ra ne sexhde Ademit.

Pastaj Shejtani i ka thënë Zotit të Lartmadhëruar se njerëzit do ti humb nga rruga e drejtë, përpos besimtarëve të sinqert. Dhe me jep afat deri në ditën e ringjalljes.

Zoti  i jep rast që deri në momentin e ringjalljes të jetoj aty ku jeton njeriu dhe që të tentoj të i largoj njerëzit nga rruga e drejt por ai nuk do të mund të i largoj besimtarët e sinqert nga rruga e drejt sepse specifikë e shejtanit është qe me mashtrime ti largoj njerëzit nga rruga e drejte,  e besimtarët e sinqert nuk bien pre e kurthave të shejtanit.

Shejtani i shkon njeriut nga para,

 • nëse është i pasuksesëshëm i shkon nga mprapa,
 • nëse është i pasuksesëshëm i shkon nga ana e djathtë,
 • nëse nuk është i suksesëshëm i shkon nga ana e majta.

Ktheu në krye të faqesKtheu në krye të faqes

Festat e ardhëshme

Kalendari

mai 2017
mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag
01.05.2017

Kategori: Festat shtetëroreArbeidernes dag

Arbeidernes dag
02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 06.05.2017 07.05.2017
08.05.2017

Kategori: GeneralFrigjøringsdagen 1945

Frigjøringsdagen 1945
09.05.2017 10.05.2017 11.05.2017 12.05.2017 13.05.2017 14.05.2017

Kategori: Festat islame14/15 Shab'an 1438 H - Lejl. Berat

14/15 Shab'an 1438 H - Lejl. Berat
15.05.2017

Kategori: Festat islame14/15 Shab'an 1438 H - Lejl. Berat

14/15 Shab'an 1438 H - Lejl. Berat
16.05.2017 17.05.2017

Kategori: Festat shtetëroreGrunnlovsdagen

Grunnlovsdagen
18.05.2017 19.05.2017 20.05.2017 21.05.2017
22.05.2017 23.05.2017 24.05.2017 25.05.2017

Kategori: GeneralFull måne - [Hëna e plotë]

Full måne - [Hëna e plotë]

Kategori: Festat shtetëroreKristi Himmelfartsdag

Kristi Himmelfartsdag
26.05.2017 27.05.2017

Kategori: Festat islame01. Ramazan 1438 H - Fillimi i Agjërimit

01. Ramazan 1438 H - Fillimi i Agjërimit
28.05.2017
29.05.2017 30.05.2017 31.05.2017 01.06.2017 02.06.2017 03.06.2017

Kategori: GeneralPinseaften

Pinseaften
04.06.2017

Kategori: Festat shtetërore1. pinsedag

1. pinsedag

Festat e ardhëshme

 • , 08.05.2017 – Frigjøringsdagen 1945
 • , 14.05.2017 – 14/15 Shab'an 1438 H - Lejl. Berat
 • , 17.05.2017 – Grunnlovsdagen
 • , 25.05.2017 – Full måne - [Hëna e plotë]
 • , 25.05.2017 – Kristi Himmelfartsdag
 • , 27.05.2017 – 01. Ramazan 1438 H - Fillimi i Agjërimit
 • , 03.06.2017 – Pinseaften
 • , 04.06.2017 – 1. pinsedag
 • , 05.06.2017 – 2. pinsedag
 • , 12.06.2017 – 17. Ramazan 1438 H - Dita e Bedrit