Monthly Archives: august 2016

QIKSHN shpërndan ndihmat humanitare në Shkupë

Anëtar të nderuar,

Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji në bashkpunim me OH «Kalliri i Mirësisë» dje më 30.08.2016 dhe sotë më 31.08.2016 shpërndan pajisje të teknikes së bardhë, qilimave, batanijeve dhe jorganave për familjet e prekura nga vërshimet në Hasanbeg, Haraçinë dhe Straçincë.

Kryesia e QIKSHN’së shpreh rastin që të faleminderojë të gjithë bashkatdhetarët tanë që kontribuan financiarisht këtë aksion humanitar për të zbutur sadopak gjendjen e vllezërve tanë dhe motrave tona në Shkupë që pësuan nga vërshimet e fundit.

Lusim Allahun xh.sh. që të shpërblej me të mirat e Tij të pafundshme të gjithë ata që kontribuan këtë aksion humanitar.

Fotografit nga ky aksion mund ti shiqoni në këtu… ose duke ndjekur profilin tonë në Facebook

Regjistrimi i nxënësve!

Shkolla e mësim-besimit ”URTËSIA” dhe shkolla shqipe «Naim Frashëri» pranë QIKSHN-së sikur vitin e kaluar edhe këtë vitë do të bëjnë regjistrimin e nxënësve për vitit shkollor 2016/17.

Pra lusim të gjithë prindërit që kan dëshir që fëmijët e tyre të ndjekin mësim-besimin pranë shkollës fetare «Urtësia» dhe mësimin e gjuhës shqipe pranë shkollës shqipe «Naim Frashëri» që ti regjistrojnë fëmijët e tyre ditën e Diel më 04. Shtator 2016 në ora 12:00 në lokalet e QIKSHN’së.

Adresa: Sverres gate 8, 0652 Oslo

Regjistrimin e fëmijëve mund të bëhet direkt edhe në webfaqen tonë duke e plotësuar formularin elektronik që e gjeni këtë

Njëkohësishte ju informojmë se ditën e Diel më 04. Shtator 2016 si rendomt shkolla shqipe starton me mësim nga ora 10:00 deri më 12:30 ku pastaj vazhdon shkolla e mësim-besimit deri më ora 15:00.

Në qoftë se keni ndonjë pyetje në lidhje me regjistrimin e fëmijëve, ju lutemi që të na shkruani në e-post adresën adm@qiksh.no

Me rrespekte

Stafi i shkollës «Urtësia» dhe «Naim Frashëri» pran QIKSHN-së

Ndihmat e tubuara për vërshimet në Shkup!

Të nderuar antarë/xhematë të QIKSHN’së!

Pas përfundimit të aksionit për ndihma humanitare për vërshimet e fundit që ndodhën në Shkup, kryesia e QIKSHN’së arriti që të tubojë gjithësej kr. 45.399,- nga antarët dhe xhemati i QIKSHN’së.

Këta të holla janë lëshuar në xhirrollogarin e Shoqatës Humanitare «Kalliri i Mirësisë» në Shkup ku edhe pritet që këtë të holla të shpërndahen aty ku ka nevojë më së shumti.

Ne jemi në pritje të një raporti më të detajuar se ku janë shpërndar këto ndihma nga Shoqata Humanitare «Kalliri i Mirësisë». Raporti do të bëhet publik pasi që ta kemi pranuar nga kjo organizatë humanitare.

Lusim Allahun xh.sh. që të shpërblejë të gjithë ata që ndihmuan vllezërit dhe motrat tona në Shkup.

Allahu xh.sh. ju shpërblefte të gjithëve!

Vëretje! Ky aksion i ndërmar nga QIKSHN, ka përfunduar sipas afatit të paraparë dhe xhirrollogaria është mbylluar.

Bashkangjitur gjeni një pasqyr nga mjetet e tubuara për këtë aksion.

Me respekt
Kryesia e QIKSHN’së

ndihme-shkupit

Shpërndarja e Sadakatul Fitrit dhe Zeqatit!

Të nderuar anëtarë të QIKSHN’së!

Tashë më që pushimet verore kan kaluar dhe pothuaj të gjithë i janë kthyer punës, shkollimit dhe obligime tjera të përditëshme, ne shpresojmë që të keni kaluar pushime të këndshme pran familjeve tuaja.

Pasi që edhe shumica nga antarët e kryesisë së QIKSHN’së janë kthyer nga pushimet verore, me siguri se të gjithë ata të cilët paguajtën Sakadatul Fitra dhe Zeqat këtë vitë dëshirojnë me siguri të ditë se ku janë dorzuar këto të holla.

Prandaj ne si kryesi e ndijmë për obligim që të ju paraqesim një pasqyr të shkurtër juve të rrespektuar anëtarë që bëtë pagesën e Sadakatul Fitrave dhe Zeqatit për këtë vitë.

Kryesia të hollat e tubuara këtë vitë vendosi që ti shpërndaj si vijon:

Shuma totale (fitra dhe zeqat): kr. 65.100 = (413.698 ден.)

Prej shumës totale Shoqatës Humanitare «Drita» nga Tetova ju dorzuan: 284.790 ден. (kr. 45.049)

Prej shumës totale Forumit Rinor Islam ju dorzuan: 125.598 ден. (kr. 19.530)

Pasi që këto shuma ju shpërndan këtyre dy shoqatave humanitare të lartëpeërmendura, neve na mbeten edhe 3.310 ден. (kr. 521) që u desht të shpërndahet dhe me pajtimin e gjithë antarëve të kryesisë së QIKSHN u vendos që kjo shumë ti dorzohet një personi privat nga f.Xhepçisht z.M.Baftjarit të cilit menduam se ka nevoj për këta të holla.

Kështu që shpërndarja e këtyre të hollave u kry me suksesë dhe ne njeherit lusim Allahun xh. sh. që të gjithë ata që bënë pagesën e Sadakatul Fitrit dhe Zeqatit që ti shpërblejë me të mira si në këtë botë poashtu edhe në botën tjetër!

Bashkangjitur keni edhe fotografit që konfirmojnë dorzim-pranimit e të hollave nga organizatat e lartëpërmendura.

Poashtu këta të dy organizata do të na dërgojnë edhe nga një raport më të detajuar se ku janë shpërndar këta të holla dhe ne do të bëjmë publike raportet kur ti kemi pranuar nga organizatat e lartëpërmendura.

Allahu xh.sh. ju shpërblefte të gjithëve!

Me respekt
Kryesia e QIKSHN’së

Drita

FRIM.Baftjari

 

Ta ndihmojmë Shkupin!

APEL PËR NDIHMË

Me rastin e të reshurave të shumta të shiut më 06. Gusht 2016 gjithë qyteti i Shkupit dhe vendbanimet përreth pësuan dëme të mëdha materiale dhe viktima në njerëz.

Për të zbutur sadopak gjendjet e bashkëatdhetarve tanë në Shkup, kryesia e QIKSHN’së mori vendim që të ndërmer një AKSION URGJENTË humanitar për grumbullimin e mjeteve financiare që t’ju dal në ndihmë të prekurve nga kjo tragjedi natyrore pasi që ka shumë rrugë që ende janë plotësisht të mbyllura dhe nuk mund të kalohet gjë që e bënë situatën edhe më drastike.

Poashtu ka shumë shtëpi të dëmtuara, ku disa kan mbetur pa vendstrehim, te sëmurit pa ilaçe për shkak të rrugve të mbyllura, pa rryme, pa ushqim dhe uji të pijshëm. Me fjalë të tjera gjendja është alarmante dhe Shkupjanët sot kam nevoj për ndihmën tuaj më shumë se kurrë, gjë të cilën Shkupjanët e merritojn duke patur parasysh kontibutin që kan dhënë në çdo situat të vështir që ka hasur populli shqiptarë. Sot është rasti që Shkupjanve tu kthehet mirësia dhe prandaj vëllezër dhe motra, të solidarizohemi me familjet tona në Shkup dhe ti ndihmojmë ata.

Të gjithë ata që dëshirojnë të kontribojnë, ndihmat mund ti dorëzojnë direkt në lokalet e QIKSHN’së në Sverres gate 8, 0562 Oslo ku personi i autorizuar nga QIKSHN’ja z.Berat Redzepi do të pranoj ndihmat financiare ditën e Premte nga ora 13.00 e deri më ora 14.00 ose mund të bëni pagesën direkt në këtë llogarin bankare

DNB Bank: 1503.21.67524 ose me VIPPS: 10532

Kjo llogari bankare është e hapur që nga ky moment dhe do të mbyllet pas përfundimit të këtij aksioni.

Aksioni përfundon ditën e Shtunë më 13. Gusht 2016, ora 23.59

Kontakt telefonat: Berat Redzepi, mob.: 952 33 546 ose qendrën e QIKSHN’së, tel.: 22 35 33 72 dhe mob.: 974 66 371

Ndihma do të tubohen edhe nga xhemati i QIKSHN’së ditën e Premte, mbas namazit të xhumasë!

Kryesia e QIKSHN njëherit familjarëve të cilët humbën të dashurit e tyre ju shpreh ngushllime, atyre që u lënduan gjatë vërshimeve ju dëshiron shërim të shpejte, ndërsa të gjithë ata që kontribojnë në këto momente të vështira Zoti i shpërblefte me të mira si në këtë botë poashtu edhe në botën tjetër.

Aksioni u ndërmor nga QIKSHN

Me respekt
Kryesia e QIKSHN

Ktheu në krye të faqesKtheu në krye të faqes

Festat e ardhëshme

Kalendari

< 2019 >
Mars
MaTiOnToFr
    123
 • Hele dagen
  03.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

45678910
11121314151617
181920
 • Hele dagen
  20.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

21222324
25262728293031
 • Hele dagen
  31.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

Festat e ardhshme

< 2019 >
Mars
 • 03

  Hele dagen
  03.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 07

  Hele dagen
  07.03.2019-08.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 08

  Hele dagen
  08.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 20

  Hele dagen
  20.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 31

  Hele dagen
  31.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.