Monthly Archives: mai 2018

Program diete dhe stërvitje për Ramazan!

Muslimanët në Norvegji përjetojnë Ramazanin edhe këtë vitë në një periudhe ekstreme ku agjërimi zgjat deri në 20 orë në disa qytete në Norvegji. Të kalosh një ditë të gjatë agjërimi kërkon që të ushqesh me ushqim të mirë, si në syfir poashtui edhe në iftar. Është e rëndësishme të kemi një ekuilibër në të dyja ngrëniet.

IRN (Islamsk Råd i Norge) ka vënë në dispozicion një plan diete dhe stërvitjeje që ne shpresojmë t’ju ndihmojë gjatë gjithë ditës së agjërimit. Ju mund ta shkarkoni planin këtu

Në të njëjtën kohë, ne gjithashtu do t’ju kërkojmë që të ndiqni këshillat nga bashkësia e kujdesit shëndetësor në Norvegji. Ju lutem klikoni këtu për t’u njohur me këto këshilla.

QIKSHN organizon iftar të përbashkët për burrat më 26.05.2018!

Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji organizon iftar të përbashkët për anëtarët e QIKSHN’së (vetëm për burrat) ditën e Shtunë më 26.05.2018 në lokalin e QIKSHN-së në Sverres gate 8, 0652 Oslo.

Ushqimi dhe pijet do të sigurohet nga QIKSHN, ndërsa të gjithë ata që dëshirojnë të pregatisin dhe sjellin ndonjë ëmbëlsir janë të mirëpritur.

Ju mirëpresimtë gjithëve!

QIKSHN organizon iftar për motrat muslimane më 19.05.2018!

Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji organizon iftar të përbashkët për motrat muslimane ditën e Shtunë më 19.05.2018 në lokalin e QIKSHN-së në Sverres gate 8, 0652 Oslo.

Ushqimi do të pregatitet nga Sektori i Motrës Muslimane pran QIKSHN’së ndërsa pijet do të sigurohen nga QIKSHN.

Ndërsa të gjithë ata që dëshirojnë të pregatisin dhe të sjellin ndonjë ushqim të veçant apo ndonjë ëmbëlsir janë të mirëkpritur.

Vërejtje! Ditën e Shtunë më 19.05.2018 lokali për kohën e iftarit do të jetë i rezervuar vetëm për motrat muslimane.

Të gjithë jeni të mirëseardhur.

Ju mirëpresim!

Urime muaji i Ramazanit!

Kryesia e QIKSHN’së shpreh rastin që të gjithë besimtarëve muslimanë t’ju uroj muajin e shenjtë të Ramazanit duke e lutur All-llahun xh.sh. që të na lehtsoj agjërimin dhe të na i pranojë lutjet dhe ibadetet tona që do të bëjmë gjatë këtij muaji.

 

Me respekt
Kryesia e QIKSHN’së

Njoftim për aktivitetet gjatë muajit Ramazan 2018!

Shprehim nderin që të gjithë besimtarëve të fesë islame dhe anëtarëve të QIKSHN’së t’ju urojmë muajin e Kur’anit dhe muajin e agjërimit dhe lutim Zotin të na e pranoj agjërimin.

Gjatë muajit të agjërimit në xhaminë e QIKSHN-së (Sverres gate 8, 0652 OSLO) në falje të teravive dhe të ligjëratave imam do të jetë hoxhë Sulejman Shaqiri.

QIKSHN ju njofton se gjatë muajit të Ramazanit orari i ligjëratave, namazeve do të jetë me sa vijon:

 

  1. Teravia e parë do të falet në ora 22:48 min me datën 16. Maj 2018, dita e Mërkurë.
  1. Fillimi i agjërimit do të jetë në ora 03:28, dita e Enjte, më datën 17. Maj 2018. Pra përfundimi i syfyrit dhe fillimi agjërimit.
  1. Çdo ditë përveç ditës së Premte para namazit të drekës do të ketë lexim Kur’ani (mukabele).
  1. Më 02. Qershor 2018, dita e Shtunë ose më 17 Ramazan parashikohet të jetë Dita e Bedrit.
  1. Më 11. Qershor 2018, dita e Hënë ose më 26 Ramazan parashikohet të jetë Nata e Lejl. Kadrit.
  1. Më 15. Qershor 2018, dita e Premte në ora 06:30 do të bëhet falja e Fitër Bajramit në lokalin e QIKSHN-së në Sverres gate 8, 0652 OSLO. 

Nëse keni ndonjë propozim apo ndonjë ide gjatë muajt Ramazan ju lutemi mos nguroni të na kontaktoni në tel.: 22 35 33 72 ose na shkruani në e-post adresën adm@qiksh.no.

Jemi të gatshëm që së bashku të japim angazhimin për gjëra që janë në dobinë e të gjithëve.

Imsakijen (kohoren e Ramazanit) mund ta shkarkoni këtu…

QIKSHN ju dëshiron agjërim të pranuar, iftar të këndshëm, adhurim dhe devotshmëri gjatë këtij muaji të bekuar.