Monthly Archives: november 2018

Ligjërata fetare çdo të Shtunë prej datës 17.11.2018!

Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji do të organizojë ligjërata fetare çdo të Shtunë duke filluar nga data 17.11.2018.

Tema: të ndryshme

Ligjërues: Hfz. Ekrem ef. Hasani

Koha: pas namazeve të jacisë

Adresa: Sverres gate 8, 0652 Oslo

Ju mirëpresim të gjithëve!

Program manifestiv me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s.!

I nderuar xhemat i QIKSHN’së,

Eselamu alejkum!

Me rastin e ditëlindjes së Pejgamberit tonë të dashur Muhamedit a.s. jeni të ftuar në manifestimin tonë që do të mbahet më 20.11.2018 (e martë) në lokalet e QIKSHN’së në adresën Sverres gate 8, 0652 Oslo.

Programi do të fillon në ora 1830 (pas namazit të jacisë). Programi është i paraparë vetëm për burra.

Programi për këtë manifestim përmban:

 • Lexim të Kur’anit (Fadil ef. Mustafa)
 • Kaside
 • Ilahije dhe recitale (nga grupi i nxënësëve të shkollës së mësim-besimit «Urtësia»)
 • Poezi (nga disa nxënës të shkollës së mësim-besimit «Urtësia»)
 • Ligjeratë rasti (Hfz. Ekrem ef. Hasani)

Në fund të programit do të shërbehet edhe frute të freskëta, biskota, pije të freskëta, kafe dhe çaj.

Pjesmarrja juaj do ta bën edhe më të begatë këtë datë të rëndësishme në historinë islame.

«Ejani që së bashku të kremtojmë dhe së bashku të shprehim dashurinë ndaj Pejgamberit tonë të dashur Muhamedin a.s.».

Ju mirëpresim!

Vesselamu alejkum – Paqa dhe begatitë e Allahut qofshin mbi ju!

Me respekte të sinqerta,

Imami dhe kryesia e QIKSHN’së

Rikujtesë për pagesën e fondit të kufomës!

Të nderuar anëtarë të QIKSHN-së,

Esselamu alejkum – Paqa dhe shpëtimi qoftë mbi ju!                                                     

Të nderuar, urojmë që të jeni mirë e shëndoshë ju dhe familjarët tuaj. Ne si kryesi e këtij institucioni e shohim të arsyeshme t’ju rikujtojmë për çështjet që eventualisht i harroni apo për ndonjë arsye tjetër i leni pas dore. Këtu është fjala për ’’fondin e kufomës’’.

Ne të gjithë jemi të vetëdijshëm se me vete bartim edhe vdekjen dhe e dijmë se në ato momente kërkohet një shërbim dhe angazhim jashtzakonisht i madh, prandaj e kemi krijuar këtë fond që të na e zbutë atë gjendje të vështirë si në aspektin emocional poashtu edhe në atë financiarë.

Ju të nderuar e dini se ky fond duhet të paguhet në mënyrë të rregullt për çdo vit, por kohën e fundit ka pasur shumë raste të anëtarëve tanë që kanë ndëruar jetë dhe fatkeqsisht shumica prej tyre nuk kanë bërë pagesën e ‘’fondit të kufomës’’ në mënyrë të rregullt. Ata, ose e kanë futur në harresë ose e bëjnë pa vetëdije.

Prandaj ne, po ua rikujtojmë se pagesa e ‘’fondit të kufomës’’ duhet të  bëhet në mënyrë të rregullt,  sepse në rastet ku anëtari nuk bënë pagesën në mënyr të rregullt, ai e humb të drejtën e shfrytëzimit të këtij fondi dhe atëher kur një familjes i ndodh një rast vdekje, xhamija nuk ua mbulon shpenzimet rreth përgatitjes së kufomës, transportimit dhe varrimit.

Në raste të tilla familja është e obligur që vetë t’i mbulojë këto shpenzime, shuma e së cilës mund të jetë prej kr. 20.000 – 50.000.

Prandaj, kryesia e QIKSHN-së e ka parë  të arsyeshme që edhe njëherë të ua rikujtojë të gjithë anëtarëve të cilët nuk e kanë bërë pagesën e ‘’fondit të kufomës’’ për vitin 2018 që të shfrytzojnë shansin e fundit për pagesën e këtij fondi, sepse nga mesi i muajit “Dhjetorë” sezoni i këtij fondi për vitin 2018 do të mbyllet dhe njëkohësisht do të hapet sezoni për vitin 2019.

Të gjithë anëtarët të cilët dëshirojnë të bëjnë pagesën e këtij fondi për vitin 2018, duhet ta kryejnë pagesën deri më 15.11.2018. Pas kësaj date pagesa për vitin 2018 nuk do të pranohet.

Në emër të kryesisë së QIKSHN-it, ju dëshirojmë shëndet dhe jetë të gjatë në familje dhe njëherit ju falënderojmë për mirëkuptimin!

Për informata më të hollësishme ju lutemi na shkruani në adm@qiksh.no

Esselamu alejkum – Paqa dhe shpëtimi qoftë mbi ju!

Ktheu në krye të faqesKtheu në krye të faqes

Festat e ardhëshme

Kalendari

< 2019 >
Mars
MaTiOnToFr
    123
 • Hele dagen
  03.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

45678910
11121314151617
181920
 • Hele dagen
  20.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

21222324
25262728293031
 • Hele dagen
  31.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

Festat e ardhshme

< 2019 >
Mars
 • 03

  Hele dagen
  03.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 07

  Hele dagen
  07.03.2019-08.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 08

  Hele dagen
  08.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 20

  Hele dagen
  20.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.

 • 31

  Hele dagen
  31.03.2019

  Nuk ka detaje shtesë për këtë ngjarje.