Ushqime shqiptare në ditën e pavarësisë së Norvegjisë!

Sot Norvegjia feston 200 vjetorin e pavarësisë, dhe me këtë rast Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji me seli në Oslo, në bashkëpunim me anëtarët e sektorit të gruas dhe atij të rinisë, si dhe vullnetarë të tjerë kryesisht nga xhemati i xhamisë së QIKSH-Norvegji kanë hapur standin e ushqimeve tradicionale shqiptare duke e servuar dhe shitur për miliona banorë të parajsës skandinave që sot masivisht vërshojnë rrugët e kryeqendrës.

Kjo është hera e parë që komuniteti shqiptar i Norvegjisë të ketë një organizim të tillë. Blerësit janë shprehur të kënaqur nga cilësia dhe shija e ushqimeve.

Të ardhurat nga ky organizim shkojnë në fondin e QIKSHN-së, për financimin e projektit madhështor në ndërtimin e Qendrës Islamike Kulturore Shqiptare. Ushqimi shqiptar do të shitet edhe nesër në të njëjtin vend, pra në Grønland përballë McDonalds!

Shiqoni fotografit duke shtypur këtu…

Print Friendly, PDF & Email
Vi ønsker at du skal være trygg når du bruker dette nettstedet. Vi benytter cookies for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk slik at vi kan analysere hvordan nettstedet benyttes. Vi bruker også cookies for å kunne tilpasse innholdet til deg, og for å kunne målrette annonser til deg.  Trykk «Vis mer» for å lese mer om dette. Vis mer
Accept