Ushqim tradicional shqiptarë në qendër të Oslo’s!

Norvegjija festoj ditën kombëtare të saj “17. majin”. Fest e cila është festa më madhështore e Norvegjisë. Viteve të kaluare për këtë fest kishin promovuar ushqimet tradicionale të tyre shumë popuj të cilët jetojnë në Norvegji.

Këtë vitë ishtë ndryshe  nga  vitet e kaluara, sepse Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Norvegji e cila në kuadrin e saj ka “Sektorin e motrës muslimane” dhe “Sektorin e rinis muslimane” organizoi që në këtë fest të promovohen edhe ushqimet tradicionale Shqiptare.

Nënat shqiptare pregaditën ushqimet tradicionale dhe i plasuan në treg të qendrës së Oslos me flamurin kombëtar Shqiptarë. Prej të gjitha ushqimeve tjera, ushqimi tradicional shqiptar ishte prej ushqimeve më të kërkuara dhe vizitorë me ëndje shijonin ushqimin tradicional shqiptarë,

QIKSHN  nëpërmjet kësaj forme të organizimit prezanton kulturën dhe traditën  shqiptare  dhe me atdhedashuri  ruan traditën kulturën dhe ushqimet tradicionale shqiptare.

QIKSHN falenderon të gjith ata të cilët kontribuan në sjelljen e ushqimeve  dhe të gjith të tjerët të cilët ndihmuan  në këtë aktivitet.

Print Friendly, PDF & Email